[Interviu] 12.02.19 Interviul lui Yuchun acordat celor de la Yahoo in Coreea/Interview by yahoo in Korea

Am venit aici cu dorința de a mă simți bine dând acest interviu și trebuie să vorbesc mult, pentru că am reușit să-mi relaxez mintea în ultima perioadă.”

E vorba de Yuchun de la JYJ care a venit îmbrăcat într-o jachetă neagră și un hoodie (o bluză cu glugă) de culoare gri.

A arătat spre o mică cicatrice de deasupra ochiului, spunând în glumă: ”Am dat peste ceva acasă”. În mod surprinzător, părea mult mai relaxat.

”Surprinderea” reporterului vine din faptul că în ultimii ani a aceptat foarte rar interviuri. De fapt, e pentru prima dată în ultimii 3 ani când acceptă un interviu în Coreea.

Yuchun și-a finalizat serviciul militar în 2017 și pentru a se reîntâlni cu fanii săi a susținut întâlniri cu aceștia în Japonia și în Coreea în anul 2018.

Își va lansa primul său album intitulat “SLOW DANCE” în luna februarie iar în luna martie va urca pe scena primelor sale concerte din Coreea și Japonia.

Acceptând interviul solo, Yuchun ne-a împărtășit cum se simte acum.

Inundat de luminile albe, pure ale reflectoarelor, mintea mea a devenit complet (albă și) pură.”

Reporter: Aceasta este prima ta încercare de a lansa un album solo și de a susține concerte solo, nu-i așa? Într-un interviu dat de tine în anul 2014 ai spus: ”Atunci când voi simți ceva, când voi simți o schimbare în mine, atunci mi-ar plăcea sa-mi lansez albumul solo”.

Yuchun: A fost în 2014? (Cu o expresie plină de gânduri) A fost înainte de a-mi începe serviciul militar, nu-i așa? Da, simt că acel moment a venit. Am făcut acest album solo cu dorința de a o lua de la început  și de a-mi exprima recunoștința față de fanii mei.  

Reporter: Ce fel de sentimente ai imprimat albumului tău “SLOW DANCE”?

Yuchun: Albumul conține piese dance, un gen de muzică pe care nu l-am mai încercat niciodată solo. La întâlnirile cu fanii de anul trecut am cântat doar balade. Dar fanii mei mi-au spus că își doresc să mă vadă dansând și cântând piese mai voioase. Cu gândul de a le împlini dorințele, am selectat multe piese dance dintre cele prezentate de compozitori. Acesta e albumul pe care l-am pregătit pentru a mă simți bine alături de fanii mei.  

Dansurile pe care le-am încercat cu colegii de la JYJ în trecut au fost mai active din punct de vedere fizic, dar muzica dance pe care am încercat-o de această dată e mai mult de atmosferă. Din acest motiv e SLOW DANCE (DANS LENT). LENT/ÎNCET înseamnă de asemenea că îmi doresc să pornesc din nou de la început, încet (cu pași mici).   

Reporter: Cum merg pregătirile pentru dansul tău?

Yuchun: Din moment ce este prima încercare după atât de mulți ani, e posibil să par încă impiedicat. Dar e chiar distractiv, odată ce am început pregătirile. Singurul lucru pe care-l pot spune e că în comparație cu întâlnirile cu fanii de anul trecut, concertele de anul acesta vor avea parte de o altă atmosferă. Fanii știu că mă voi distra mai mult anul acesta decât anul trecut. Asta, cu siguranță.  

[Pe lângă piesele dance, albumul conține și trei balade pe care le-a cântat la întâlnirile cu fanii de anul trecut (la Park Yuchun, întâlnirea cu fanii și mini concertul din Japonia 再会(Reuniunea) Împrospătează-ți amintirile 2018”). Dintre aceste piese, iese în evidență piesa “Thorny underbush(?)”/”Mărăciniș” compusă și scrisă de Yuchun. Fraza ”Încotro mă îndrept mergând pas cu pas?” apare în mod repetat, de parcă s-ar întreba pe sine acest lucru.]

Reporter: Ce fel de sentimente ai introdus în piesa “Thorny underbush”/Mărăciniș?

Yuchun: Sentimentul de regret și recunoștință față de fanii mei. Ar fi fost mult mai ușor dacă aș fi scris versurile cu cuvinte frumos decorate pentru că m-am simțit extrem de rușinat să-mi transmit trăirile cu sinceritate. Am avut nevoie de mult curaj ca să fac asta. A fost o emoție pe care am simțit-o pentru prima dată în viață. Nu am știut la început cât de dificil va fi să scriu sentimentele mele sincere. A fost anul trecut când am realizat pentru prima dată acest lucru. 

Reporter: În prima zi de întâlnire cu fanii de anul trecut ai plâns tot timpul.

Yuchun: În acele momente nu mi-am putut stăpâni emoțiile pentru că era pentru prima dată după atât de mult timp și mi-a părut atât de rău pentru fanii care au venit să mă vadă pe scenă. Chiar și în momentele în care mă pregăteam să urc pe scenă nu-mi puteam opri lacrimile și din cauza asta nu am putut să văd deloc fanii de pe scenă.  

Lumina pe scenă… cum să o spun… când eram debutant și am urcat pentru prima dată pe scenă, pur și simplu nu puteam vedea nimic în fața mea. Exact ca atunci, nu am văzut decât lumina, am putut doar să aud cum rezona muzica… Știam că fanii mei sunt acolo, dar nu-i puteam vedea, nu aveam curajul să-i văd…

Am simțit cu adevărat cât de puternice sunt luminile reflectoarelor pentru prima dată după atât de mult timp. Inundat fiind de lumina albă, pură, mintea mea a devenit și ea complet (pură și) albă. A fost momentul în care mi-am exprimat sentimentele cu sinceritate. Mă simțeam trist, plin de regrete și recunoscător…. îmi tremurau picioarele… 

Reporter: Ai simțit că s-a schimbat ceva înainte și după întâlnirea cu fanii de anul trecut?

Yuchun: După ce am avut întâlnirile cu fanii… (se gândește o perioadă) cea mai mare schimbare prin care am trecut e faptul că am devenit capabil de a fi foarte sincer cu fanii mei, și am devenit o persoană care nu mai vrea să pozeze. Când debutezi într-un grup, ți se acordă un rol și o imagine de jucat. Iar dacă lucrezi în domeniul divertismentului cu acea imagine, s-ar putea să devină propria ta personalitate. Însă, din contră, s-a născut dorința de a arăta lumii cine sunt eu cu adevărat. 

Reporter: În trecut ce imagine ai dorit să transmiți?

Yuchun: Aveam impresia că trebuie să arat rafinat tot timpul. În calitate de membru al trupei era ok, deoarece fiecare aveam alocată o poziție. Dar acum când sunt pe cont propriu, având concerte solo, nu pot veni cu o imagine fabricată. Cred că a sosit momentul în care trebuie să mă dezvălui așa cum sunt, în loc să încerc să mă gândesc la un mod de a mă prezenta.    

Reporter: Când ai activități solo, ești văzut la 360 de grade.

Yuchun: Voi fi sfios dar în același timp, de-abia aștept. 

Reporter: În cadrul turneului tău de întâlniri cu fanii ai călătorit prin Japonia. Ce îți amintești cel mai mult de atunci?

Yuchun: Întrun oraș din provincie, după eveniment, am fost la un bar local (Izakaya) cu managerul meu și cu o parte din personal. A fost un local izakaya oarecare, unde se adună începătorii de la companii. După concert, a început dintr-o dată să plouă așa că mi-am cumpărat o umbrelă de la un magazin de cartier. Atmosfera ploioasă a fost foarte plăcută și a fost o experiență specială să merg astfel prin ploaie.    

Până atunci, nu mai aveam loc în cap de gânduri. Dar după ce m-am întâlnit cu fanii, am reușit să mă relaxez. Până în acel moment, orice mâncam era lipsit de gust. Dar dintr-o dată, am început să simt mai bine gustul, și în acea clipă am realizat că am început să respir și să simt iar, încetul cu încetul. A fost spre sfârșitul turneului. A durat destul de mult timp ( sa ajung în acest punct).  

[Am realizat că există persoane în care pot avea încredere.]

Reporter: Ce ai făcut după ce ai terminat turneul din vara trecută?

Yuchun: Am stat acasă în cea mai mare parte a timpului. În rest, am fost pe la birou să mai lucrez câte ceva și am ținut dietă. Aveam nevoie să slăbesc mult mai repede, dar nu am putut. Dar chiar și așa, am reușit să slăbesc destul de mult. Am făcut multe băi la jumătate de corp. 

Reporter: Vei susține concerte solo?

Yuchun: Da, e ceva ce trebuia să fac, dar cred că am folosit scuze ca să nu o fac până acum. 

Reporter: Cum îți petreci timpul acasă?

Yuchun: Îmi place să mă uit la filme. Mă uit la multe filme. Am avut multe suișuri și coborâșuri în domeniul sentimentelor și emoțiilor. Deși mă relaxam datorită interacțiunilor cu fanii, în cadrul întălnirior cu aceștia, după ce se încheiau evenimentele, mă simțeam singur doar în compania mea. Dar după ce am început pregătirile pentru album și concerte, am început să mă văd cu multă lume pentru coregrafie și înregistrări, am stat la povești cu ei, chiar am și glumit… Toate acele momente îmi dau putere. Am discutat asta cu echipa mea săptămâna trecută. Când mă întâlnesc cu lumea, mă simt energizat. 

Reporter: Un film sau o dramă vazute recent și de neuitat?

Yuchun: Am vazut un anime japonez intitulat “Ohkiku furikabutte,” despre baseball. Personajul principal este o persoană care se exprimă cu greu, plânge mult în fiecare zi, dar are și multă determinare. Personajul reprezintă foarte bine sentimentele și instinctele tipice ale omului. E aproape iritabil de slab. Dar a găsit o persoană în care să creadă iar acea încredere s-a răspândit apoi în jurul său.   Urmărind anime-ul, am simțit multe lucruri.  Multe animații japoneze nu sunt doar de divertisment, ci exprimă cu însuflețire sentimentele sincere ale oamenilor. 

Reporter: Asta înseamnă că ai empatizat cu animația și cu personajul?

Yuchun: Da, am simțit empatie pentru el. A realizat că nu este singur, a realizat că e înconjurat de oameni. Exact așa cum baseball-ul e un joc pe care nu-l poți juca de unul singur, nu poți susține concerte sau pregăti un album de unul singur.

Am fost săptămâna trecută să mănânc grătar coreean (samgyeopsal) cu managerul meu. Am mîncat grătar și am stat la povești. Savurez aceste lucruri acum. Înainte nu simțeam asta deloc.

Reporter: Din moment ce ești mereu în lumina reflectoarelor, nu există momente cînd să-ți dorești să fii singur?

Yuchun: Da, cu siguranță am simțit asta în trecut. Încă mă simt ciudat în lumina reflectoarelor. Cred că din cauza personalității mele. Dar acum imi doresc să fiu cu toată lumea, cu fanii mei, nu singur.  

[În luna ianuarie a acestui an, C-jes a postat pe instagram o imagine cu Yuchun făcând cu mâna cu zâmbetul pe buze, cu mesajul ”An Nou Fericit!” și a făcut un live pe weibo în care Yuchun purta o căciulă cu urechi de iepure. Imediat după, i-au deschis contul oficial de YouTube și Yuchun a început să facă eforturi de a comunica prin intermediul SNS și a clipurilor scurte, cu toată lumea.]

Reporter: Ce înseamnă fanii pentru tine?

Yuchun: Am văzut pe SNS poza postată de fani cu mașina care face reclamă albumului “SLOW DANCE” în Tokyo. Din moment ce cred în mine atât de mult, trebuie să mă pregătesc pentru concerte cu toată ființa.   

În trecut, nu mă uitam deloc la ce se întâmplă pe internet. Acum mă uit o dată sau de două ori pe săptămână, pentru că dacă știu ce gândesc fanii mei, mă pot pregăti mai bine.  

Reporter: Prin intermediul canalului tău oficial de YouTube și al site-ului fanclubului oficial, fanii îți pot lăsa acum mesaje.

Yuchun: Vreau să fac tot ce pot și vreau să arat tot ce pot arăta, pentru că am fost absent atât de mult timp. Vreau să le prezint noua mea persoană. Am scris unele mesaje eu însumi, nu mare lucru, doar câte un simplu “Annyonghaseyo (bună ziua)”.

[Jaejoong de la JYJ și-a anunțat lansarea primului album solo și a turneului pentru luna aprilie. Apare în mod frecvent la emisiunile de varietăți din Japonia. Junsu, care și-a încheiat serviciul militar în luna noiembrie a anului trecut, a revenit în lumea divertismentului și plănuiește să-și susțină concertele solo în aprilie.]

Dacă ar fi un meci de fotbal, ar fi de parcă ar începe repriza a doua de la un scor egal

Reporter: Te-ai văzut cu Junsu și Jaejoong în ultima perioada?

Yuchun: M-am întâlnit cu Junsu recent. Jeajoong a fost ocupat în Japonia și a fost greu să ne vedem dar vorbim din când în când.   

Reporter: Ce părere au ei despre concertele tale?

Yuchun: Junsu a văzut coregrafia pentru albumul meu. De la personalul său am aflat că s-a uitat la coregrafie și a spus ca e cool. Am fost fericit să aud asta.  

Reporter: Mulți fani doresc de asemenea să te vadă jucând în drame și filme.

Yuchun: Îmi doresc să joc. Dar pe de altă parte, mă întreb dacă pot să o fac bine acum, din moment ce nu am făcut-o de mult timp. Dar îmi doresc. Vreau să arat fanilor și cum joc.   

Reporter: Ai jucat într-o varietate de genuri, precum comediile rocmantice ca “Rooftop Prince,” lucrări serioase ca “Sea fog.” Ce fel de roluri își dorești să încerci în continuare?

Yuchun: Vreau să le încerc pe toate. Aș juca atât de diferit dacă aș încerca din nou. Dacă aș juca iar acum în “Songyungan Scandal”, ar fi complet diferit.

Vreau să joc din nou toate genurile. Din moment ce nu am făcut-o încă, nu știu cum ar ieși dar eu personal, simt că limitele mele în actorie au fost lărgite. 

Reporter: Pe lângă drame și concerte, ce ți-ai dori să faci?

Yuchun: Pe lângă muncă? Ah, da, vreau să merg la Universal Studios din Japonia. Prietenul meu a mers acolo cu iubita lui, și laudă atât de mult experiența, spunând că parada a fost fabuloasă. Vreau să merg și în astfel de locuri. Vreau să fac excursii la izvoare fierbinți (onsen) și să arat cine sunt eu in mod natural. Nu am făcut astfel de lucruri în trecut. Am urât s-mi fac selfie-uri dar de acum înainte vreau să-mi arat și imaginea naturală.   

Reporter: 15 ani de la debut. Cum te simți, privind spre trecut?

Yuchun: Păi, 15 ani nu se fac ușor. Au fost cei 15 ani la care au depus efort mulți oameni. În aparență, a fost o perioadă lungă. Dar… a fost foarte scurtă. Chiar a fost. 

Reporter: Ce vei fi în 15 ani de acum?

Yuchun: Peste 15 ani… voi avea 49 de ani. Cu siguranță vor fi lucruri pe care le voi putea face atunci. Cu siguranță vor fi roluri și muzică pe care le voi putea face la 50 de ani. Va fi aniversarea a 30 de ani de la debut. Ziele trecute, trupa de Jpop ”Arashi” a marcat aniversarea a 20 de ani de la debut și a anunțat că își suspendă activitatea din divertisment. SMAP s-a destrămat iar Arashi își vor suspenda activitatea. M-am simțit descumpănit, dar după ce am citit știrile am simțit și asta: chiar și după ce au trecut 15 ani, îmi doresc să mă prezint bine. 

Mă simt de parcă am făcut un start nou, de la anul unu. Dacă aș face o analogie cu fotbalul, e de parcă aș începe repriza a doua. După ce am șutat, echipa oponentă a dat gol, iar meciul va începe din nou de la un scor egal. În loc să fiu legat de ultimii 15 ani, vreau să merg mai departe cu gândul la cei 15 ani care urmează. Așa simt eu acum. Sunt nerăbdător pentru cărările care merg spre viitor.

Shared by: JYJ ROMANIA via @jjnacchann

Ro transLalla of JYJ Romania

Daca preluați această postare vă rugăm să păstrați toate creditele intacte. If you take out this post please do not alter the credits.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s