[INFO/RO TRANS] 26.11.16 Achitarea lui Park Yuchun: Detalii despre al patrulea proces al grupului de acuzatori falși (24 noiembrie)_Park Yuchun se înfățișează ca martor (cazul lui Park Yuchun)/Park Yuchun’s exoneration: Details on the 4th trial of the group of false accusers (Nov. 24)_Park Yuchun appears as a witness (Park Yuchun’s case)

Cazul în care Park Yuchun a fost acuzat în data de 10 iunie s-a dovedit a fi bazat pe acuzații false.
Park Yuchun a fost achitat de prima acuzație precum și de toate cele 4 acuzații de agresiune sexuală.
Pe de altă parte, prima reclamantă, domnișoara Lee este judecată împreună cu complicii ei, după ce a fost arestată și pusă sub acuzare pentru acuzații false și încercare de șantaj.

Acum ea este pârâta(/inculpata). Ea este inculpata care e dată în judecată pentru acuzații false și încercare de șantaj.  
Inculpații domnișoara Lee si mafiotul Hwang sunt judecați în stare de arest, fiind puși sub acuzare și reținuți într-un centru de detenție.
Fapt care denotă gravitatea crimelor acestora. 

Pentru inculpata domnișoara Lee și grupul acesteia (domnișoara Lee, concubinul ei și mafiotul Hwang) care au încercat să-l șantajeze cu acuzații false pe Park Yuchun, a avut loc al 4-lea proces, sub forma unei audieri conduse de judecătorul Choi Jong-jin la Curtea Districtului Central din Seoul, în data de 24 noiembrie.

Inculpații și acuzațiile acestui proces sunt după cum urmează:

Inculpat nr. 1. Domnișoara Lee ㅇㅇ: Ea se află într-un centru de detenție încă de la începutul procesului, din momentul în care a fost pusă sub acuzare pentru acuzații false și încercare de șantaj. A încercat să-l șantajeze pe Park Yuchun în calitate de prostituată.
Inculpat nr. 2. Lee ㅇㅇ: El a fost pus sub acuzare în stare de libertate, pentru încercare de șantaj la adresa lui Park Yuchun și este bărbatul cu care trăiește Inculpata nr. 1.
Inculpat nr. 3. Hwang ㅇㅇCunoscut și drept Mafiotul-Hwang. A fost închis într-un centru de detenție de la începutul procesului, este acuzat pentru încercare de șantaj la adresa lui Park Yuchun.
             Pe lângă încercarea de șantaj a lui Park Yuchun, el este inculpat în alte două procese similare, pentru acuzații de fraudă.                              
            Presa l-a numit pe domnul Hwang drept vărul mai mare al inculpatei nr.1, dar nu este cu adevărat vărul acesteia.
            Dacă era adevărat, judecătorul ar fi subliniat acest lucru.
Judecătorul a subliniat faptul că inculpata nr. 1 și inculpatul nr. 2 au aceeași adresă în timpul primului proces, și asta pentru că informația a fost confirmată de ambii inculpați.

 photo 2_zpsbxoy3ibo.jpg

În data de 24 noiembrie, procesul celor trei persoane care au adus acuzații false la adresa lui Park Yuchun și care au încercat să-l șantajeze, a avut loc la ora 2 PM. 
Primul martor al acestei zile a fost Park Yuchun, victima acestui proces. 

În această zi, spre deosebire de celelalte procese, și-au făcut apariția foarte multe echipe de știri, cu dorința de a obține o fotografie a ”victimei Park Yuchun” care urma să apară ca martor. 
Stăteau la intrarea curții, în hol, în apropierea punctelor de securitate, în parcare etc.; așteptau ținând în brațe camerele de luat vederi, sau instalând camerele pe trepied, pentru a se asigura că vor obține imagini bune cu ”victima Park Yuchun”.  
Procesul a început la ora 2 PM dar și-au demonstrat meticulozitatea și diligența făcându-și apariția încă de la ora 1 PM, așteptând ici și colo. Deși temperatura era sub zero grade, și-au etalat profesionalismul ținând camerele în brațe și așteptând la intrarea Curții de judecată. 

Dar în ciuda meticulozității și dăruirii jurnaliștilor din această zi, dincolo de profesionalismul acestora, nu au putut face nicio poză și nu au putut să-l filmeze pe Park Yuchun nici măcar pentru o secundă. 
În special cei de la JTBC –care au făcut un reportaj conținând numele real al lui Park Yuchun și care au deschis focul violării drepturilor lui Park Yuchun în data de 13 iunie – care au instalat două camere de luat vederi aproape de punctele de securitate, așteptând încă înainte de ora 1 PM, au fost nevoiți să se întoarcă fără să vadă macar umbra lui Park Yuchun. 

“Victima Park Yuchun” a aplicat pentru procedura de protecție a martorului în data de 21 noiembrie. 
Nu este ușor să depui mărturie cînd tu ești victima. 
Nu este ușor nici pentru persoanele normale care depun mărturie într-o astfel de situație, dar este mult mai greu când ești agasat de blițurile camerelor de luat vederi, pentru simplul motiv că ești o celebritate.
Jurnaliștii știau foarte bine că Park Yuchun a aplicat pentru protecția martorului și s-au năpustit asupra Curții de judecată, cu singurul scop de a obține imagini cu orice preț, fără să se gândească la binele ”victimei Park Yuchun”. 

Se pare că jurnaliștii – care au postat comentarii răutăcioase la adresa ”victimei Park Yuchun” acuzând favoruri speciale prin faptul că a aplicat pentru protecția martorului, sau care au scris în articolele lor despre faptul că Park Yuchun a intrat în sala de judecată evitând ochii reporterilor – nu au absolut nicio noțiune despre drepturile fundamentale ale omului. 
Vara trecută, când îl urmăreau de fiecare dată când mergea la lucru și la întorcerea acasă, nu se puteau abține nicio clipă de la a-și porni microfoanele și de la blițuirea cu camerele de luat vederi. 
A fost achitat de toate acuzațiile aduse împotriva lui și deși s-a dus la curte în calitate de victimă pentru a depune mărturie, imaginile cu el încercuit de mulțimea de reporteri e dezamăgitoare. 
Când inculpații acetui proces, domnișoara Lee și domnul Hwang-mafiotul au fost închiși și puși sub acuzare, echipele de știri nici măcar nu s-au dus să relateze despre acest fapt; în special JTBC care a relatat despre acest incident folosind numai numele real al lui Park Yuchun. Nu au relatat nimic despre inculpați dar s-au grăbit să trimită 2 camere de luat vederi pentru a relata despre ”victima Park Yuchun”. 

Al 4-lea proces al grupuilui de 3 inculpați care au adus acuzații false, a început sub forma unei audieri conduse de judecătorul Choi Jong-jin la ora 2 PM. 
Apropo, nu a putut începe audierea martorilor; deoarece, într-un mod ciudat, cei doi înculpați care sunt închiși și puși sub acuzare (domnișoara Lee – prostituata care e acuzată de acuzații false și încercare de șantaj și domnul Hwang, mafiotul acuzat de încercare de șantaj și fraudă) nu au ajuns la timp de la centrul de detenție. 
Așa că, judecătorul a discutat despre altceva cu avocatul acuzării, tot legat despre acest incident. 
Din moment ce inculpații au ajuns după ceva timp, pentru a putea începe examinarea martorilor, observatorii au părăsit sala de judecată. Pentru a proteja intimitatea ”victimei Park Yuchun”, audierile tuturor martorilor din cadrul acestui proces, au fost realizate cu ușa închisă.  

Pe la ora 2:17 PM, o persoană din sala de judecată a spus fanilor și jurnaliștilor care așteptau pe hol că au început audierile martorilor. Primul martor a fost Park Yuchun, ”victima” acestui proces. 
În jurul orei 3:30 PM, al doilea martor a intrat în sala de judecată cu ușa închisă; iar pe la ora 4 PM, al treilea martor a intrat în sală.
Mărturia celui de-al treilea martor s-a terminat la ora 4:20 PM.
Conform relatărilor unei persoane din sala de judecată, Park Yuchun s-a descurcat bine la audiere. 

După puțin timp, concubinul – care este acuzat de încercare de șantaj – a ieșit din sala de judecată împreună cu un avocat. 
La al treilea proces din data de 10 noiembrie, concubinul s-a holbat la fani și i-a înjurat. De această dată era copleșit de energia fanilor. Nu a putut nici măcar să-și ridice capul și a trebuit să treacă printre fani. 

Cât despre domnul Hwang-mafiotul, a continuat audierea martorilor din moment ce el este acuzat în alte două procese privind acuzații de fraudă din partea altor persoane, pe lângă cel în care e acuzat de încercarea de șantaj a lui Park Yuchun. Și aceste audieri s-au realizat cu ușile închise și nu a putut participa nimeni. 

Pe de altă parte, la al 4-lea proces al celor 3 persoane inculpate pentru false acuzații și încercare de șantaj a lui Park Yuchun,  fanii lui Park Yuchun au purtat broșe cu floarea soarelui la piept, pentru a-și transmite poziția: ”Eu îl susțin pe Park Yuchun”. 

Source: nowbluecho
Translations by: rilanna of JYJ3
Ro Trans: Lalla of JYJ Romania
Shared by: JYJ Romania via JYJ3 (EN)

Please keep all the credits intact and do not alter them. Daca preluati orice postare de pe blogul JYJ Romania, va rugam sa pastrati toate creditele intacte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s