[EDITORIAL] 11.08.16 Ar trebui să existe o pedeapsă severă pentru acuzațiile false date în cazurile de agresiune sexuală/There should be severe punishment for false allegations in accusation cases of sexual violence

În data de 8 august, Secția de Poliție Seoul Gangnam a dezvăluit faptul că va înainta cazul la procuratură, după ce a fost admisă acuzația de declarații false a femeii care l-a acuzat pe actorul și cântărețul Park Yuchun de agresiune sexuală. În ultima perioadă, au făcut senzație câteva scandaluri sexuale în care au fost implicate celebrități, printre care Park Yuchun, Lee Jin-wook și alții. Aceste celebrități au primit dragostea publicului, iar ca persoane publice, ar trebui să fie niște exemple, mai mult decât oamenii de rând; dar actul de a le întina reputația în ochii publicului, prin intermediul unor afirmații incorecte, e condamnabil. Însă, văzând acest caz, am ajuns la concluzia că e nevoie să împiedicăm cazurile în care unele persoane sunt acuzate de agresiune sexuală în mod necinstit, în baza unor afirmații false.

Infracțiunile de violență sexuală sunt infracțiuni serioase, care aduc prejudicii deosebite, până la anihilarea caracterului unei persoane, ca o infracțiune care afectează independența sexuală a unei persoane și dreptul acesteia de a-și căuta fericirea. ”Legea Cazurilor Speciale cu privire la Pedepsele privind Infracțiunile de Violență Sexuală” (prescurtată în continuare Legea Cazurilor Speciale de Violență Sexuală) intrată în vigoare la 15 aprile 2010, a încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la aceste cazuri de violență sexuală, iar pentru a evita astfel de cazuri în viitor, s-au instituit (prin această lege) pedepse mai mari în cazul infracțiunilor de violeță sexuală. Dar când se întâmplă să existe o victimă acuzată în mod fals de violență sexuală, în baza acestei legi, abuzând de intenția legiuitorului Legii Cazurilor Speciale de Violență Sexuală, și efectele secundare ar trebui rectificate, cu orice preț.

Conform rezultatelor investigației poliției, în cazul lui Park Yuchun, unele dintre reclamante au fost puse sub acuzație pentru afirmații false; și chiar și în cazul lui Lee Jin-wook, poliția investighează acum dacă au fost date declarații false sau nu, după ce a fost achitat de orice suspiciune. În cazul infracțiunilor de violență sexuală, natura cazului depinde în mod considerabil de declarațiile victimei, și nu doar de acestea, depinde și dacă există fotografii cu locul rănilor sau un diagnostic de leziuni fizice; o investigație pornește după ce acuzațiile au fost admise de poliție. Deși într-un astfel de proces unui suspect îi este extrem de dificil să încerce să-și demonstreze nevinovăția, cât timp luarea declarațiilor victimei nu s-a realizat în condiții normale, din cauza prevederior Legii Cazurilor Speciale de Violență Sexuală care protejează victima; în situația în care acuzațiile au fost făcute după ceva timp, e aproape imposibil să mai existe dovezi de atunci. În plus, există multe situații în care simplul fapt că o persoană a fost implicată într-un caz de infracțune de violență sexuală se termină cu o înțelegere rapidă, înainte de a reclama infracțiunea sau după ce acuzațiile au fost făcute; chiar și atunci când acuzațiile sunt false, pentru că lovitura de imagine e mortală.

Celebritățile din aceste cazuri și-au angajat avocați care să demonstreze în întregime vinovăția acestora. Însă, pot exista cazuri în care o persoană de rând care nu are parte de o apărare competentă, să fie pedepsită în baza unor acuzații false, deoarece nu și-a permis un avocat bun. Necesitatea de a proteja victimele abuzate sexual și de a pedepsi criminalii există cu desăvârșire. Însă, ar trebui să ne asigurăm și de faptul că o persoană nu poate ajunge victima unor acuzații false de acest gen. Prin urmare, în cazul acuzațiilor de violență sexuală, agențiile care investighează trebuie să pună sub acuzație o persoană abia după o investigație activă, verificând, orice ar fi, dacă acuzațiile persoanei reclamante sunt adevărate sau nu; în acest mod, Curtea va putea să dea pedepse severe celor vinovați iar Legea Cazurilor Speciale de Violență Sexuală își va demonstra funcționalitatea cum trebuie.

~~~

Legea Cazurilor Speciale cu privire la Pedepsele privind Infracțiunile de Violență Sexuală” e o Lege Specială a Infracțiunilor din Republica Coreea, care încearcă să contribuie la o ordine socială sănătoasă, asigurând viața și siguranța personală a unei victime abuzate sexual, stipulând că o astfel de infracțiune constituie un caz special, în ceea ce privește penalitățile și procesul unei infracțiuni de violență sexuală.

Sources: Law Times + Korean Wikipedia
Translations by: rilanna of JYJ3
Ro Trans: Lalla of JYJ Romania
Shared by: JYJ Romania via JYJ3 (EN)

Please keep all the credits intact and do not alter them. Daca preluati orice postare de pe blogul JYJ Romania, va rugam sa pastrati toate creditele intacte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s