[INFO] Atributiile lui Yuchun la Administratia Districtului Gangnam / Yuchun’s job title at Gangnam District Office is?

Pe tablita albastra cu auriu, pe care este scris numele lui Yuchun, apare si denumirea functiei detinute de acesta, “사이버보안관“:

 photo 90b1a144jw1f2g4534m84j20zk0qodnc.jpgoriginal_zpsacjbij9v.jpg

사이버보안관 = Chief Privacy Officer (CPO) – Responsabil cu confidentialitatea datelor

Atributiile si responsabilitatile CPO nu pot fi confundate cu cele ale responsabilului cu securitatea informatiei sau cu juristul organizatiei, dar, in parte, se suprapun. CPO are in grija asigurarea confidentialitatii datelor personale ale clientilor sau, altfel spus, utilizarea corecta a informatiei.

Dat fiind volumul mare de date care rezulta, spre exemplu, din activitatea de managementul clientilor (CRM sau Customer Relationship Management), a aparut ca inevitabila crearea unui post distinct in structura organizatiei, care a preluat din sarcinile altor posturi, dandu-le o noua abordare si semnificatie.

Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, trebuie spus ca CPO trebuie sa faca fata la patru categorii de riscuri, legate de:

  • reglementarile legale privind prelucrarea datelor personale;
  • reputatia organizatiei;
  • investitiile necesare implementarii procedurilor de asigurare a confidentialitatii;
  • reticenta clientilor in ceea ce priveste prelucrarea datelor lor personale.

Evident, accentul se pune pe aspectele legale. Respectarea prevederilor legale nu este insa numai raspunderea CPO, ci a tuturor angajatilor. Din acest motiv, CPO are atributii clare in vederea informarii acestora in legatura cu normele legale aplicabile si obligatiile care le revin. Mai departe, CPO intervine in mod direct in construirea de proceduri privind operatiunile de culegere, prelucrare si transmitere a datelor cu caracter personal, in stabilirea nivelurilor de acces la astfel de date.

Profilul socio-profesional al CPO este interesant, deoarece combina diverse tipuri de abilitati si aptitudini. Se pune accent pe cunoasterea legislatiei, pe abilitatile de comunicare si de formare, pe capacitatea de anticipare si de rezolvare a problemelor. Fiind vorba de o profesiune aflata la granita mai multor domenii (juridic, IT, PR), capacitatea de integrare a diferitelor cunostinte si abilitati este foarte importanta. (Sursa: link )

Picture Credit: 阿天-天越文化影视
Info Source: Doosan Encyclopedia via Naver Encyclopedia
Translation by: rilanna of JYJ3
Shared by: JYJ Romania via JYJ3

Please keep all the credits intact and do not alter them. Daca preluati orice postare de pe blogul JYJ Romania, va rugam sa pastrati toate creditele intacte.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s