[RECENZIE/REVIEW] 19.11.14 The LA Beat: “Haemoo” difuzat la AFI FEST cu sprijinul Audi/The LA Beat: “Haemoo” Screening at AFI FEST Presented By Audi

*** Nota JYJ3: Aceasta recenzie poate contine spoilere din film pentru cei care nu au vazut inca filmul***

BtG6LJSCMAAFNNh

“Haemoo” este un film bine scris, o drama croita cu grija si un studiu de caz asupra naturii umane, a unor tipuri de personalitate diferite, care sunt plasate intr-o serie de circumstante exceptionale si stresante. Povestea incepe cu vasul pescaresc proaspat iesit in larg, cu un echipaj format in majoritate din persoane care se cunosc destul de bine, care spera sa prinda mult peste. Dar fara stirea lor, capitanul Kang Chul-joo, interpretat de Kim Yoon-seok, a pregatit altceva pentru aceasta calatorie, cu scopul de a castiga rapid foarte multi bani, temandu-se ca altfel va ramane fara vas. La putin timp dupa ce ajung in larg, echipajul este informat despre faptul ca a fost aranjata deja, de capitanul Kang, o intalnire clandestina prin care vor fi luati la bord etnici coreeni din China, care imigreaza ilegal in Coreea. Aceasta activitate este extrem de riscanta si este o actiune ilegala care ii pune in pericol pe toti cei 5 membri ai echipajului, pericolul de a merge la inchisoare fiind unul evident. Saga Haemoo care se traduce “Sea fog/Ceata marina” este o poveste care detaliaza caderea in gol innebunitoare, care ia o intorsatura ciudata in momentul in care o situatie neasteptata abatuta asupra imigrantilor clandestini, ii pune la incercare pe marinari si pe capitanul vasului.

Terifianta intriga este impletita cu o poveste de dragoste care devine nucleul emotional al filmului. Dong-sik, interpretat de Park Yu-chun, cel mai tanar si mai nou membru al echipajului, o salveaza pe Hong-mae, interpretata de Han Ye-ri, dupa caderea ei in apa rece a marii, in timpul transferului de imigranti clandestini dintr-o barca in alta, si cand ceata inghite intunericul noptii. Din momentul in care Dong-sik reuseste sa o salveze pe Hong-mae, capata rolul protectorului, si in cele din urma, a iubitului si a persoanei de nadejde. In incercarea lui de a o cuceri, ii gaseste un loc special in camera motoarelor, in afara teritoriului lui oficial, unde ea se poate odihni. Dupa ceva timp, si dupa eforturile necontenite ale lui Dong-sik de a-i face pe plac, Hong-mae isi infrange indoiala. Isi da seama ca Dong-sik ii asigura cu sinceritate securitatea fata de ceilalti membri ai echipajului, care cauta ocazii de a exploata situatia in avantajul lor. Capitanul Kang incearca sa stapaneasca decaderea morala a echipajului sau, in timp ce echipajul se fragmenteaza, stapanit de interese egoiste si competitivitate acerba. Dong-sik este singurul exponent al moralitatii iar Kang incearca sa stapaneasca dezintegrarea tot mai profunda a comportamentului civilizat intre membrii echipajului.

Odata ce are loc evenimentul ingrozitor din timpul negocierilor, sau mai precis, a mituirii de catre Kang a comandantului a ceea ce echivaleaza cu Garda de Coasta, se dezlantuie iadul, in maniera cea mai neasteptata. Situatia deloc ideala descinde in nebunie pura, care ar putea echivala cu cele mai serioase momente pe care le-ar putea crea unii de genul lui Jeffrey Dahmer ori John Wayne Gacy. Acestea devin momentele cele mai captivante din film, sunt instinctuale si crunte, asa cum orice pradator ar concepe, si exacte. Toti membrii echipajului, inclusiv Kang sunt pusi in fata unei dileme grave de moralitate, care pune o presiune incredibila atat mental cat si emotional asupra celor care incearca sa supravietuiasca unei catastrofe, care se termina cu o grozava depravare umana. Singurul lucru sanatos care invinge totul, este dragostea din ce in ce mai profunda dintre Dong-sik si Hong-mae.

Incursiunea in nebunia din Haemoo este uneori atat de palpabila incat te infioara, in timp ce directia ramane relativ dreapta pentru spectator, fapt care da mai multa credibilitate realitatii infioratoare pe care acest film o aduce, dand nastere unei creatii narative credibile si ingrozitoare. Haemoo este filmat frumos iar fiecare detaliu este menit sa sustina credibilitatea situatiei inimaginabil de ingrozitoare. Acesti actori care au dat viata intunericului si diperarii acestor personaje, etaleaza o interpretare sublima, care vorbeste despre cele mai crunte si cele mai nobile comportamente de care sunt in stare oamenii. Haemoo este o expunere puternica despre lipsa de umanitate si umanitate, atunci cand oamenii sunt pusi in cele mai disperate situatii. Filmul Haemoo, este cu adevarat o poveste fascinanta, portretizata intr-o maniera extraordinara, care merita cu desavarsire vizionat.

Source: The Los Angeles Beat

Ro Trans: Lalla of JYJ Romania

Shared by: JYJ3 + JYJ Romania

Please keep all the credits intact and do not alter them. Daca preluati orice postare de pe blogul JYJ Romania, va rugam sa pastrati toate creditele intacte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s